Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Opname neemt in tweede kwartaal met 114% toe

Zowel het aanbod als de opname van kantoor- en bedrijfsruimten is in de eerste helft van dit jaar toegenomen.

De opname van zowel kantoor- als bedrijfsruimten is in de eerste helft van dit jaar toegenomen met respectievelijk 4 en 2%, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het aanbod nam in beide categorieën opnieuw toe.

Dit blijkt uit door Vastgoedmarkt Research verzamelde gegevens. De opname van kantoorruimte groter dan 500 vierkante meter steeg van 416.000 vierkante meter vorig jaar naar ruim 431.000 vierkante meter over de eerste zes maanden van 2014.

De stijging ontstond vooral in het tweede kwartaal. In de eerste drie maanden omvatte de opname ruim 137.000 vierkante meter kantoorruimte. In het tweede kwartaal werd een enorme stijging genoteerd met 114% tot bijna 294.000 vierkante meter. De opname steeg mede door omvangrijke onttrekkingen van kantoorruimte voor onder meer woningen en hotels.

Het aanbod van kantoorruimte bedroeg eind juni dit jaar bijna 7,8 miljoen vierkante meter, een toename van 9%.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.