Column

Invesco: Woningen en hotels interessant

Woningen en hotels zijn interessante vastgoedcategorieën, aldus Invesco Real Estate. Het volume in Spanje en Italië neemt toe.

“We houden vast aan onze overtuiging dat er binnen Europa diverse strategieën kunnen worden uitgevoerd, maar om dat goed te doen moeten de kenmerken en complexiteit van elke sector en markt in kwestie goed worden begrepen,” legt Kim Politzer, directeur European Research bij Invesco Real Estate in het nieuwste markrapport van de grootbelegger, uit.

“Beleggers blijven zich focussen op inkomsten, en wij denken dat de woningsector goed kansen biedt, met name binnen de vrije sector in het Verenigd Koninkrijk, terwijl ook alternatieve vastgoedbeleggingen, zoals hotels, interessant zijn.”

Woningen en hotels hebben over een periode van vijf jaar beter gepresteerd dan commercieel vastgoed, terwijl de woningsector wordt ondersteund door sterk stijgende huurinkomsten, aldus Invesco.

"Gebrek aan evenwicht tussen vraag en aanbod heeft geresulteerd in tekorten aan voor professionele beleggers geschikte woningen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waardoor er kansen zijn ontstaan om ontwikkelingsrisico in de vrije huursector te nemen."

Uit het vastgoedmarktrapport:

  • Het volume aan beleggingen in Europees vastgoed is in de tweede helft van 2013, waarin alle door Invesco Real Estate gevolgde landen uit de recessie zijn gekomen, sterk gestegen.
  • Door de sterke economische groei in Europa is met name een sterke volumestijging te zien in landen die voorheen gemeden werden, zoals Spanje en Italië.
  • De sterkste rendementen zijn waarschijnlijk te behalen in logistiek en industrieel vastgoed.
  • De kantorensector zal naar verwachting de beste mogelijkheden bieden voor waardetoevoegendestrategieën, waarbij in het bijzonder steden zoals Londen, Stockholm, München en de linkeroever van Parijs aantrekkelijk zijn.
  • Hoewel de leegstand momenteel hoog is, zouden het tekort aan A-kantoorruimte in Madrid, Barcelona en Dublin de vraag naar de beste locaties moeten opstuwen naarmate de economische groei vaste vorm aanneemt en er ook in deze markten kansen voor dit type strategieën ontstaan.
  • Locaties in dure winkelstraten zullen naar verwachting op de korte termijn profiteren van de sterkste stijgingen van de huurinkomsten, maar staan mogelijk bloot aan verschuiving van rendement.
  • Retailcentra zouden aantrekkelijke inkomstenrendementen moeten kunnen genereren, met name als ze verbonden zijn met supermarkten.
  • Hoewel grotere objecten uitdagingen met zich mee zouden kunnen brengen, zoals het opnieuw verhuren van leegkomende panden.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.