Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Ruim 80% Nederlanders koopt online

De populariteit van online winkelen blijft toenemen. Vorig jaar hebben 10,3 miljoen Nederlanders spullen en diensten op internet gekocht.

De populariteit van online winkelen blijft toenemen. Vorig jaar hebben 10,3 miljoen Nederlanders tussen 12 en 75 jaar goederen en diensten via internet gekocht, dat is 83% van de Nederlandse bevolking. Het aantal groeide met 400.000 ten opzichte van 2012.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren. Vakanties en kleding zijn het populairst. Het aandeel frequente e-shoppers nam toe van 57 naar 60%, het aandeel minder frequente kopers bleef gelijk op 22%. Deze aandelen zijn vrijwel gelijk in de stad en op het platteland.

De frequente e-shoppers schaften in 2013 vooral kleding aan en boekten vakanties. Gemiddeld deed ruim zes op de tien dat. Er zijn wel verschillen naar leeftijd: het online kopen van kleding is vooral populair bij 12- tot 25-jarigen (69%), van de online winkelende 65-plussers kocht maar 32% kleding.

Jongeren boekten juist weer minder vaak vakanties dan ouderen, maar ze kochten wel beduidend vaker digitaal studiemateriaal, games en elektronica. Bij de 65-plussers vormen elektronische boeken, tijdschriften en kranten de op een na belangrijkste categorie aankopen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.