Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Emissie Duits winkelfonds Holland Immo voltekend

De emissie van Winkelfonds Duitsland 9 N.V., die begin mei door fondsaanbieder Holland Immo Group werd...

De emissie van Winkelfonds Duitsland 9 N.V., die begin mei door fondsaanbieder Holland Immo Group werd geïntroduceerd, is voortijdig voltekend.

De totale emissie bedraagt 8,98 miljoen euro, verdeeld over 1.796 participaties van 5.000 euro. Het fondsvolume bedraagt 17,18 miljoen euro. Hiervan wordt 8,2 miljoen hypothecair gefinancierd door de Duitse WGZ Bank. Oprichting van het fonds vindt plaats op 21 juli.

Winkelfonds Duitsland 9 N.V. belegt in drie binnenstedelijke winkellocaties in Essen (Rheinland-Pfalz), Heinsberg (Nordrhein-Westfalen) en Magdeburg (Sachsen-Anhalt) met als belangrijkste huurders Rewe, Lidl, dm-drogerie markt, Takko, Action en K+K. Het verwachte totaalrendement bedraagt 8,3 procent op jaarbasis. Het direct uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 7% per jaar.

Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen voor Winkelfonds Duitsland 10 N.V., waarvan de introductie wordt verwacht in het najaar. Holland Immo Group heeft sinds 2001 in totaal 28 fondsen geïnitieerd met een investeringsvolume van in totaal 790 miljoen euro.

Sinds 2008 introduceert Holland Immo Group Duitse winkelfondsen. Hiervan bedraagt het volume in totaal 250 miljoen euro. In samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren werden sinds 2012 drie parkeergaragefondsen succesvol geplaatst.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.