Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwfonds koopt studentencomplexen

Bouwfonds European Student Housing Fund heeft de eerste acquisities afgerond in Duitsland, het VK en Nederland.

Bouwfonds European Student Housing Fund heeft de eerste acquisities afgerond in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het totaal belegd vermogen bedraagt 68,7 miljoen euro. Het fonds is open voor nieuwe investeerders voor de tweede closing.

In het Verenigd Koninkrijk heeft het fonds een studentencomplex met 140 appartementen gekocht aan het terrein van het voormalige Gateway Theater in Edinbugh. In totaal gaat het om 170 slaapkamers, verdeeld over studio’s en twee- en driekamer appartementen, alle met aangrenzende badkamers. De verkoper van het complex is een joint venture uit Londen van Cornwall Property Partners and Kitty Hawk Capital Partners. Het geïnvesteerde bedrag is in totaal 20,4 miljoen euro.

De aanwinst in Nederland is een voormalig kantoorpand (9.000 m2) uit 1975 aan de Van Heenvlietlaan 220 in Amsterdam. In de loop van dit jaar begint de verbouwing tot 354 studio’s met een gemiddeld oppervlak van ongeveer 24 m2, elk met een eigen badkamer en keuken. Alle verdiepingen zijn bereikbaar per lift en er zal ruimte zijn voor ongeveer 54 auto’s. Het investeringsvolume bedraagt in totaal 26 miljoen euro en de verkoper is Amsterdam City Pads. De bouwer is Kondor Wessels, een dochtermaatschappij van Volker Wessels.

In Duitsland heeft het fonds een nieuwbouwontwikkeling gekocht van ongeveer 9.300 m2 aan de August-Bebel-Strasse 17A-C in Dresden. Het pand krijgt 336 appartementen (19 tot 33 m2) met eigen keukens en badkamers. In de herfst van dit jaar moet het gereed zijn. Alle appartementen kunnen per lift worden bereikt en er zal parkeerruimte zijn voor 66 auto’s. Het investeringsbedrag zal in totaal 22,3 miljoen euro bedragen. De verkoper is A-B 17 Project.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.