Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwproductie verder omhoog

De bouwproductie in Nederland groeit verder, zowel ten opzichte van vorige maand als vorig jaar.

De bouwproductie in Nederland blijft groeien. In Nederland werd in februari bijna 13% meer gebouwd dan in februari 2013, blijkt uit gisteren (22 april) gepubliceerde cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat.

Op maandbasis groeit de bouwproductie ook nog verder. In februari kwam er ten opzichte van januari een plus van 0,8% uit de bus. Dat is minder dan de 2,5% groei in januari, maar meer dan de groei van 0,5% in december ten opzichte van een maand eerder. Het bouwvolume nadert daarmee het niveau van 2010.

In de achttien eurolanden werd in februari van dit jaar 6,7% meer gebouwd dan in februari 2013. De sterkste stijgingen op jaarbasis werden gemeten in Slovenië (+33%), Spanje (+24%) en Duitsland (+15%). De grootste dalingen vonden plaats in:

  • Portugal (-11,5%)
  • Italië (-8%)

Bouwbedrijven in de eurolanden zagen de productie in januari al met 1,6% groeien op jaarbasis. Vergeleken met januari kwam de groei in de eurozone uit op een minimale 0,1%.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.