Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bedrijven investeren meer in vastgoed

In februari 2014 was het volume van de bedrijfsinvesteringen 9,2% groter dan in februari 2013.

In februari 2014 was het volume van de bedrijfsinvesteringen 9,2% groter dan in februari 2013. Bedrijven investeerden vooral flink meer in de burgerlijke en utiliteitsbouw en in machines. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De groei van de bedrijfsinvesteringen is ook hoger dan in januari van dit jaar, toen bedrijven 7,6% meer investeerden dan een jaar eerder. Al vijf maanden op rij zijn de investeringen hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Het consumentenvertrouwen steeg in april 2 punten en kwam uit op -5. De stemming onder consumenten is sterk verbeterd, maar de indicator is nog negatief. De stemming onder producenten in de industrie verbeterde in maart.

De indicator van het producentenvertrouwen kwam uit op 1,1, tegen -0,1 in februari. Het beeld van de arbeidsmarkt blijft somber. Het aantal vacatures groeide in het vierde kwartaal van vorig jaar, net als het aantal uitzenduren in fase A.

Het aantal banen daalde daarentegen verder. De voor seizoeneffecten gecorrigeerde werkloosheid kwam in maart uit op 684 duizend. Met 8,7% van de beroepsbevolking blijft de werkloosheid hoog.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.